Menu

Skal min hund chippes?

Hund som lige er blevet chippet sidder i sofaen
Hunde chippes

Ejer du en hund? Så er følgende scenarie næppe noget, som du ikke ville kunne nikke genkendende til. Dig og din hund har været ude at gå, og lige pludselig så fik din hund øje på noget, som den bestemt mente at den skulle forfølge.

Det er ikke sikkert at din hund er stukket så langt væk, at den ikke kom tilbage, men skulle det være tilfældet at den gjorde det, så ville du helt sikkert gerne have, at den kunne komme tilbage til dig.

Mange hundeejere sidder sikkert og tænker, at det ikke sker for dem, og hvis det skulle ske, så har de et hundehalsbånd på, som ville fortælle, hvor det er de hører til. Forestil dig nu bare, at dette famøse halsbånd røg af. Så ville man blive ret ked af det. Alene af denne grund, vil man ret hurtigt kunne argumentere for vigtigheden af, at din hund skal kunne identificeres. Man snakker i dag om to forskellige metoder, som begge bruges til at skulle kunne identificere en hund, såfremt denne er kommet på afveje. Vi vil i følgende afsnit prøve at give dig en forklaring på, hvor vidt din skal chippes eller om den skal tatoveres?

Hvad er en chip?

Tager vi den første mulighed og kigger på den, så er det den mulighed der hedder, at man chipper hunden. Det som der basalt set sker er, at man fører en lille mikrochip ind i hunden, sådan at man altid kan finde frem til hundens ejer. Det foregår ved, at man scanner hunden for denne chip. Så snart at denne indlæses, så vil dyrlægen kunne finde frem til, hvem det er der står listet som ejer af hunden.

Hvad er en tatovering?

En øretatovering er en metode, som nok mange ville mene, er en smule gammeldags, når det kommer til at skulle kunne identificere en hunds ejer. Men dette er, præcis som navnet indikerer, en tatovering de får i øret, for at man kan identificere dem. Denne metode er dog ikke så skarp længere, da tatoveringen kan forsvinde en smule, og dermed ikke være så læsbar.

Almindelige spørgsmål i forbindelse med at få din hund chippet

Det er sådan at vores anbefaling går på, at man skal have hunden chippet frem for at få denne tatoveret. Derfor har vi i forbindelse med dette samlet en lille liste over de spørgsmål vi normalt får i forbindelse med at folk skal have deres hund chippet.

Hvad koster det at chippe min hund?

Den almindelige listepris ligger på omkring 1.000 kroner, men du kan dog godt få en bedre pris på dette, hvis du får det foretaget sammen med en anden behandling. Dette kan f.eks. være i forbindelse med en kastration.

Kan jeg så droppe halsbåndet?

Nej, det er på ingen måde anbefalelsesværdigt. Det er fint, at din hund kan identificeres for mere end en enkelt kilde. Så hvis du har mulighed for det, så lad den endelig beholde mere af det.

Hvor får jeg min hund chippet henne?

Det er sådan at langt de fleste dyrlæger og internater kan klare denne procedure for dig. Det er på alle måder anbefalelsesværdigt at du får denne procedure foretaget hos en autoriseret dyrlæge, sådan at du sikrer dig, at både chippen og data kommer til at fungerer som den skal.

Skal man have chippen skiftet på noget tidspunkt?

Nej, det er sådan at disse chips holder i over 20 år, hvorfor den gerne skulle holde hele din hunds levetid. Såfremt der skulle ske noget med chippen, så er det selvfølgelig muligt, at man kan få denne udskiftet, men som standard skal der ikke gøre noget, når først den er inde.

Kommer det til at gøre ondt på min hund?

Dette er en af de spørgsmål som vi modtager mange gange. Faktisk er det sådan, at din hund dårligt kan mærke det. Det er nemlig sådan, at den bliver sprøjtet ind gennem en sprøjte, sådan at den kommer ind i hundens system.

Er det lovpligtigt at min hund skal chippes?

Nej, det er det faktisk ikke. Det er dog lovpligtigt at du skal mærke din hund, hvorfor en chip kan være måde at gøre det på.

 

"Husk nu at bare fordi den er chippet, er det ikke ens betydende med, at du ikke skal have halsbånd på din hund."