Menu

Skal din hund have ormekur?

En glad lille hund ligger på maven og bliver nusset
Hunde ormekur

Ormekur til din hund afhænger lige så meget af, hvilket dagligt mønster din hund har. Hvilke steder kommer din hund? Hvad spiser den generelt? Såfremt disse mønster giver anledning eller mistanke til, at hunden skulle have orm, så kan det være en god idé at anskaffe en ormekur til din hund.

Hvilken type ormekur skal min hund så have?

Du kan få din ormekur hos din dyrlæge. Dog kan denne kun fås ved recept, hvorfor det anbefales at du tager din hund med til konsultation hos dyrlægen, før dette udleveres.

Her har du så to forskellige former, du kan få ormekuren i. Enten har du mulighed for at få den som tabletter, som er nem, hvis din hund gider at spise den. Kan det være svært at få din hund til det, så kan du også få den som pasta, som så bare kan sprøjtes direkte ind i munden på din hund. Du kan også med fordel blande begge dele sammen med lidt lækker mad (altså ikke sammen, men du kan både komme tabletter eller pasta ned i maden), det plejer at gøre dem lidt mere medgørlige.

Ved ankomst til dyrlægen vil din hund blive vejet. Det er nemlig vigtigt, at ormekuren bliver givet på baggrund af hundens vægt. Grunden til at du altid skal konsultere din dyrlæge er også, at der findes forskellige typer af orme, hvorfor der også er forskellige typer af ormekure. Giver du din hund forkert ormekur, risikerer hunden at blive resistent over for denne type. Der kan i værste tilfælde betyde, at du ikke kan behandle din hund, såfremt denne skulle få lige præcis den type orm. Tag en prøve fra din hunds afføring og medbring denne til dyrlægen. Her vil de analysere den og på den måde have mulighed for at fortælle præcis hvad din hund skal have. Det skal dog nævnes at testen ikke er 100 % sikker.

Kan man se om min hund har orm?

Nogle gange er man så heldig, at man visuelt kan for øje på dem. Det kan komme til udtryk gennem opkast af spoleorm, hvor der egentlig bare kommer lange orm ud munden på hunden i form af opkast. Derudover kan det også komme til udtryk ved hundens numse. Her vil du kunne se små hvide orme, som egentlig ligner ris.

Det skal dog siges, at det ikke er altid, at man kan se orme på hunde, hvorfor der er nogle gængse symptomer du kan være opmærksom på. Skulle der være ændringer i pelsen, eller skulle din hund lide et vægttab kan disse symptomer betyde at din hund har orm.