Menu

Overvejer du at købe en chihuahua?

2 søskende chihuahuas som går trit sammen
Chihuahuaer er kendte for denne

Hvis du ser fjernsyn, har du sikkert set kendisser som Paris Hilton bære rundt på småbitte hunde med store fremstående brune øjne. Disse hunde, der kaldes chihuahuaer, er en af verdens mindste hunderacer. Chihuahuaen fandtes først i Mexico, og trives i et varmt klima.

Man kan selvfølgelig bruge en hundesweater for at gøre disse små hunde lune og veltilpasse i vintermånederne. 

 

Værd at vide om chihuahua racen

Chihuahuaen vejer meget lidt, mellem et halvt og 3 kilo, og den er kun omkring 13 cm høj. Disse små hunde findes i et stort udvalg af farver, skønt det er mest almindeligt med brune eller sorte hunde. De har opretstående ører, et opmærksomt udtryk og store, en anelse fremstående, øjne. Denne race findes i både korthårede og langhårede variationer.

Man betragter chihuahuaer som en del af legetøjsgruppen. Disse hunde opdrættes som selskabshunde, og det er de fremragende til. Denne race hader at være alene og trives, når den er der, hvor det sker. 

 

Hvad er de bedste betingelser for chihuahua racen?

Chihuahuaer er ideelle hunde til lejligheder, siden de ikke fylder ret meget og ikke har brug for ret meget motion. Visse mennesker træner endda disse småfyre til at bruge kattegrus. Det betyder dog ikke, at en chihuahua ikke vil nyde at bo i et hus med have. Denne race nyder at motionere og lege udenfor på varme dage. 

Chihuahuaen kan sommetider snappe efter småbørn, især hvis den kommer til skade ved et uheld og har grund til at frygte, at de vil røre ved den. Denne race har også en tendens til at være dominerende og forkælet, især hvis hundens ejere lader den slippe afsted med aggressiv eller hysterisk opførsel. Hvis du har andre hunde, skal du sørge for, at din chihuahua ikke tyranniserer dem. Disse hunde vil give sig i lag med meget større hunde, siden de virkelig selv tror, at de har en rottweilers størrelse og styrke. Faktisk er chihuahuaen en dejlig vagthund, og den vil også give sig i lag med indbrudstyve.

Fordi de har en tendens til at være selvoptagede og uopdragne, bør chihuahuaer gå til lydighedstræning for hvalpe. Trods alt er selv en lillebitte tyran ubehagelig at være sammen med. Hvalpeklasser vil hjælpe din hund med at lære grundlæggende lydighed, men de vil også tjene endnu et vigtigt formål, nemlig at socialisere din hvalp. Den vil lære i en tidlig alder at enes med mennesker og andre hunde. På trods af deres størrelse er disse hunde ret intelligente og klarer sig godt med lydighedstræning. Nogle af dem går endda til agilityklasser.

Mad og trimning af hunderacen

Chihuahuaer spiser meget lidt, men omkostninger til foder kan alligevel være lidt høje, siden disse hunde ofte er meget kræsne. Desuden er denne race så skrøbelig, at nogle hunde har svært ved at spise hårdt tørfoder. Chihuahuaer er tilbøjelige til at forstuve kæben, få brækkede ben og lide af epilepsi og gigt.

Korthårede chihuahuaer kræver meget lidt børstning. Langhårede chihuahuaer har brug for lidt mere børstning, men skal dog ikke børstes mere end en gang om ugen. Med deres småbitte kæber er der ikke noget at sige til, at nogle af disse hunde har problemer med tænderne, så det kan også anbefales at børste hundens tænder hver dag.

 

"Hvis du gerne vil have en hund, der er lille nok til at have i lommen, men som har en langt større hunds hjerte, er en chihuahua måske den rette hund for dig."