Menu

Nå, så du vil gerne have en bull terrier?

En hvid bull terrier leger i sneen med sin ejer
Som det ses her i billedet, så er bull terrieren en legeglad størrelse. Der er brug for daglig motion, men mest af alt lidt leg er godt for denne hunderace.

Bull terrieren er en god hund, der har fået et dårligt omdømme. Denne hund blev opdrættet til at slås, og når en bullterrier bliver mishandlet, kan den blive en meget aggressiv, endda bidsk hund. Hvis den bliver passet og trænet ordentligt, kan en bull terrier hvalp vokse op og blive en sød og kærlig hund.

Faktisk kan denne race sommetider være lidt fjollet. Men en ældre hund, der er blevet mishandlet vil nok aldrig være helt tilregnelig og bør ikke placeres i et hjem hvor den har adgang til børn.

 

Bull terrier fakta

Bull terrieren er et medlem af den terriergruppe og findes som oftest i helt hvid eller brindlet. Brindlede hunde kan have hvide tegninger, men de kan ikke være mest hvide. Man skal ikke forveksle denne hund med dens slægtning, den amerikanske pitbullterrier.

Bull terrieren er et solidt bygget, muskuløst dyr, der vejer mellem 25 og 30 kilo. Disse hundes brede brystkasse og projektilformede hoved er helt karakteristiske særpræg for racen.

Bull terrieren er tilfreds med at bo i lejlighed, så længe den får masser af motion. Disse hunde foretrækker dog at bo i et hjem med en stor, solidt indhegnet have. Uanset hvor eller hvordan du giver din hund motion, skal du sørge for, den ikke slipper ud, da visse bullterriere og katte eller hunde kan være en dødelig kombination.  

Bullterrieren elsker familielivet og er ofte ret god med børn. Disse hunde elsker at lege og kan spille frisbee i timevis. Men hvis du ikke selv har børn, og din bull terrier ikke er vant til små børn, må du aldrig efterlade din bull terrier med besøgende børn uden opsyn, da den sommetider kan forveksle spædbørn og småbørn med andre dyr i stedet for mennesker.  

 

Hvad giver de bedste betingelser for bull terrieren?

Hvis du aldrig før har haft hund, er en bull terrier bestemt ikke noget for dig. Disse hunde er ikke egnet til uerfarne hundeejere. Desuden vil din bull terrier bemærke, hvis du er en tilbageholdende person i stedet for at være bestemt. Den vil hurtigt dominere dig og regere hele huset.

Siden bull terriere er så stærke, er det vigtigt at sørge for, at din hund bliver trænet grundigt, før den bliver for stor til, at du kan styre den. Det er en god ide at melde din hund til lydighedstræning for hvalpe, så du kan sikre dig, at den bliver trænet ordentligt, mens den er lille. Desuden er lydighedstræning et vigtigt skridt i socialiseringen af din hvalp.  

Bull terriere kan spise en hel del hundefoder. Mens de ikke spiser så meget som en Gran Danois, kan disse hunde gøre en stor forskel i husholdningsbudgettet. Det kan anbefales at forhøre dig hos dyrlægen om at give din bull terrier et hundefoder, der afvikler nyreproblemer. Foruden at være tilbøjelig til at få nyresygdomme, kan bullterriere få hjertesygdomme eller miste hørelsen. 

Din bull terrier skal børstes meget lidt. Det anbefales at børste den en gang om ugen for at fjerne løse hår og snavs, så dens pels holdes glat og sund. Det er også en god ide at børste dens tænder og klippe negle på den.

 

"Hvis du er erfaren hundeejer og er villig til at arbejde med din hund, så den kan blive velopdragen, kan du overveje at se på bullterrieren."