Menu

Hvorfor spiser min hund afføring?

Hunde som snuser i jorden efter hunde- eller katte efterladenskaber
Hund spiser afføring

Forhåbentligt er du ikke bekendt med, at man lige deler noget mad med sin hund, samtidig med at man faktisk synes der lugter lidt af afføring. Det er der dog nogle hundeejere, som kan nikke genkendende til. Det betyder også bare, at det man lige har delt med sin hund, det måske ikke er så appetitligt længere.

Derfor bliver man selvfølgelig også nysgerrig efter spørgsmålet, hvorfor spiser min hund afføring?

For at få besvaret dette spørgsmål, er der blevet søgt en masse faglig sparring hos de professionelle dyrlæger. Hele deres uddybende forklaring kan du finde herunder.

Til at begynde med kan de kommer med et opklarende element til, hvorfor det er, at hunde kan have en tilbøjelighed til, at skulle spise katte afføring. Det er nemlig sådan, at katte har en tilbøjelighed til, at have en kost der primært består af mange proteiner. Netop proteinerne er det, som tiltrækker hundene, hvorfor de finder katte afføring særlig appetitlig.

Hunde er til mange forskellige former for afføring

Til at begynde med kan de kommer med et opklarende element til, hvorfor det er, at hunde kan have en tilbøjelighed til, at skulle spise katte afføring. Det er nemlig sådan, at katte har en tilbøjelighed til, at have en kost der primært består af mange proteiner. Netop proteinerne er det, som tiltrækker hundene, hvorfor de finder katte afføring særlig appetitlig.

Det er åbenbart sådan, at en sitrende, frisklavet gang fæces for en hund, er sammenligneligt med en stor rød bøf for en kød-elsker. Mange forskere har prøvet at finde ud af, hvordan det kan være, at hunde har denne lidt skæve tilbøjelighed, men resultatet af undersøgelserne viser stort set altid det samme. Nogle hunde synes bare at afføring smager godt. Du sidder sikkert allerede og rømmer dig ved tanken lige nu, men det er faktisk sådan, at vi er den eneste art, der gør dette. Dette er ikke noget man finder andre steder i dyreriget.

Forklaringen som vi kom på med katte afføring lige før var til dels rigtig. Ganske sandt er det, at hunde tiltrækkes af proteinerne, men det er sådan, at hunde også spiser heste afføring på trods af, at dette næsten ingen proteiner har. Blandt andet på baggrund af dette ræsonnement drages konklusionen af hunde må kunne lide smagen af fæces.

Er der specielle typer af hunde, som er mere tilbøjelige end andre?

Sidder du og overvejer om du skal have en hund, men tænker, at du måske gerne ville være foruden, at denne skulle have en tilbøjelighed til at spise afføring? Så er der faktisk en mulighed for, at din hund kan være mindre tilbøjelig til at spise afføring. Det kræver nemlig bare, at du skal sørge for, at den ikke er sulten, når den nærmer sig et sted, hvor der kunne være meget afføring.

De større hunderacer er oftest mere sultne, hvorfor de selvfølgelig ville falde mere ind i den risikozone. Dog er det ikke kun dem, som man kan sige har tendenserne. Det er med hunde, som det faktisk også er med mennesker – vi kan alle lide forskellige ting. Derfor vil der være nogle hunde, som kan lide smagen, og andre som ikke kan.

Kan man gøre noget for, at hunden ikke render rundt og spiser sig mæt i afføring?

Det første, som måske egentlig også virker som det mest logiske, man skal gøre er, at man skal simpelthen holde hunden væk fra fæces. Den skal slet ikke have muligheden for at kunne spise det i nogle uger. Lige så snart den har gjort sit, så skal man lede hunden på andre tanker. Se om du ikke kan komme til at lege med den, sådan at den bliver distraheret. Herefter fjerner du selvfølgelig dens afføring.

Er den hund særdeles nysgerrig efter andre hundes fæces, så er det vigtigt, at du får den i snor, når I er ude. På den måde kan du holde den væk fra det.

En anden måde er, at du prøver på at give din hund en masse proteiner gennem dens almindelige kost. Som vi fastslog tidligere, så er proteiner noget, som kan virke tillokkende på mange hunde.

Heldigvis, er der nok mange der vil tænke, så er det sådan at de fleste hvalpe faktisk vokser sig fra dette. Det er dog en god ting, at man altid prøver at præge adfærden ved at skabe positive oplevelser for hunden, når man opdrager den.

 

Hvad kan vi konkludere på baggrund af dette? For det første, så tænk dig om, hvis du deler mad med din hund – det er faktisk uhygiejnisk. Og skulle du alligevel gøre det, så ignorere aldrig lugten af afføring.