Menu

Hvordan klipper man negle på en hund?

Gul golden retriever venter på at få dens negle klippet
Negleklipning på hunde

Hvis du sidder på denne side lige nu, så er det øjensynligt fordi, at du har spørgsmål til, hvordan man klipper negle på en hund? Inden du føler dig alt for dum, vil vi gerne lige pointere, at du blot er en blandt mange, da dette emne ikke er noget, hvor man kan finde så meget viden. Mange af dem som vi snakker med, har også problemer med at vide, hvordan de skal forholde sig til dette.

Gør det ondt på hunden, hvad nu hvis man klipper for meget af og hvornår skal man klippe neglene på en hund? Alle disse spørgsmål håber vi på, at du kan få besvaret, når du har læst denne artikel til ende.

 

Hvornår skal min hunds negle klippes?

Hvornår er det, at en hunds negle er blevet for lange, for de skal jo faktisk være lange? Der er ikke nogen facitliste der siger, at når de præcis er 3 cm lange, så skal de klippes. Det er dog sådan, at man siger, at når din hund står, så skulle den kløer ikke kunne ramme gulvet. Er dette tilfældet, så betyder det, at dine hunds negle skal klippes.

Det er vigtigt at man får dem klippet, inden de går hen og bliver alt for lange. For det er faktisk sådan, at det kommer til at påføre din hund en del smerte, såfremt den går rundt med for lange negle. Der forekommer også en større sandsynlighed for, at disse brækker såfremt de er for lange. Faktisk er det sådan, at de har nerver ved neglenes begyndelse, hvorfor det kan være rigtig smertefuldt, hvis denne skulle knække af ved rødderne. Dette ville i de fleste tilfælde også betyde, at man skal til dyrlægen, hvor de kan tage neglen ud, sådan at hunden ikke længere har ondt. Denne omkostning kan du altså spare, hvis du blot klipper din hunds negle i tide.

Pas på når du klipper din hunds negle

Som vi lige berørte ovenfor, så har din hund altså en masse nerver inde i dens negle, hvorfor du kan risikere at forvolde den meget smerte, såfremt du ikke går forsigtigt til værks. Du skal ikke lade dette afskrække dig, for hvis din hund skulle være så godt indrettet at denne har lyse negle, så kan du faktisk ved hjælp af lommelygten fra din mobiltelefon se dens nerver i neglene. På baggrund af dette kan du altså klippe ned, uden at komme til at klippe for langt.

Har din hund mørke negle, så kan du altså ikke gøre det på samme måde, desværre. Her handler det om, at du går frem stille og roligt, og klipper en smule af ad gangen. Sæt din hunds poter ned på jorden, og se hvordan neglene falder ned.

 

Brug det rigtige udstyr til at klippe din hunds negle

Det er sådan, at der faktisk findes redskaber, som gør at hele denne proces med at klippe din hunds negle bliver en del lettere. En klosaks er det som du søger efter lige her. En klosaks ligner lidt en almindelig saks, hvor den dog stopper brat ude i enden. Her har den en runding, som gør det nemmere at klippe klo lignende ting. Det er absolut anbefalelsesværdigt, at du kontakter din dyrlæge, for at kunne frem til den helt rigtige klosaks for netop din hund.

Skulle du komme i den uheldige situation, at du kommer til at klippe for langt ned på din hund, så kan du med fordel købe et middel, som kan være med til at stoppe eventuelle blødninger samt lempe risikoen for betændelse.

Husk på følgende når du skal klippe negle på din hund

Hvis ikke din hund har prøvet dette før, så kan det for den godt virke som en lidt voldsom oplevelse. Det er derfor en god idé at du stille og roligt vænner hunden til det. Klip en enkelt eller to af gangen, såfremt hunden har svært ved det. Gentag denne proces flere gange.

Du kan så stille og roligt optrappe, sådan at du klipper flere og flere negle ad gangen. Giv hunden en positiv oplevelse ved at rose denne flere gange undervejs. Man kan med fordel belønne den med godbidder, sådan at hunden forbinder det med noget godt.