Menu

Hvor stor bliver din hund?

Halvt sovende sort stor hund som ligger på gulvet
Størrelse på hunde

Vi har oplevet at vi ofte bliver stillet nogle af de samme spørgsmål af flere forskellige hundeejere. Derfor har vi nu valgt, at vi vil lave en samlet lille guide her, hvor man kan få besvaret nogle af de mest almindelige spørgsmål.

Vi håber selvfølgelig at disse kan være dig behjælpelig.

 

 

Hvornår er en hund voksen

Det første spørgsmål vi vil gennemgå er, hvornår en hund er voksen. Lidt ligesom med mennesker, så er det svært at definerer sådan helt præcis, hvornår den overgå fra hvalp til voksen hund. Man siger dog, at når din hund er blevet et år gammel, så er den overgået fra at være hvalp til at være en voksen hund. Du kan dog ikke regne med, at dens væremåde er ændret fuldkommen. Det er dog her, at du har brug for at skifte dens kost ud til en voksen hundekost, sådan at hunden får de rigtige næringsstoffer.

Nogle hunde kan mentalt sagtens være voksne før, hvorimod der er andre, som stadig vil være lige så legesyge som almindelige hvalpe helt ind til de bliver to år.

 

Hvor gammel kan en hund blive

Et andet spørgsmål som vi også bliver spurgt om ofte er, hvor gammel en hund forventes at blive. Det er naturligvis et naturligt spørgsmål, da man som ejer har mulighed for, at kunne forberede sig en smule på det naturlige, når tiden er til det. Det er faktisk sådan, at man har fundet en sammenhæng mellem forventet levetid og størrelsen på hunde. De helt små hunderacer forventes at leve op til 16 år, hvorimod de helt store hunderacer kun forventes at kunne blive op til 8 år gamle. Når vi kommer med dette estimat, så er dette jo baseret på en fuldstændig sund og rask hund, som får den rigtige kost og motion. Der er ikke taget højde for eventuelle sygdomme og andre faktorer som måske kunne have en effekt på levealderen.

 

 

Hvornår er en hund udvokset

Det er bestemt ikke unormalt for hundeejere at de tænker over, hvornår deres hund mon stopper med at vokse. Faktisk er det sådan, at der er en vis sammenhæng mellem størrelse og hvornår de er helt udvokset. Små racer når hurtigere deres fuldt udvokset stadie, end for eksempel de helt store racer - det er der selvfølgelig også en form for logik i. Et helt præcist svar vil man aldrig kunne give, men der nogle estimater, som er baseret på racens størrelse.

Små hunderacer

Her forventes det at disse er fuldt udvokset når de når en alder af omkring 1 år. Det vil altså være deres maks. Vægt de er nået her.

Mellem størrelse hunderacer

Her mener man at de når deres maksimum vægt og størrelse fra 1 år til 1½ års alderen.

Store hunderacer

Her der kan det forventes i alderen 1½ - 2 år. De vil nå deres størrelse før de når deres vægt.

De allerstørste hunderacer

Saint Bernards, Great Pyrenees etc. Er hunderacer som måske først vil være fuldt udvokset når de bliver 3 år.

 

 

Hvor længe vokser en hund

Dette spørgsmål lægger sig lidt op af ovenstående, da det har samme princip. Forskellen på dette og ovenstående er, at en hund stopper med at vokse, før den er udvokset. Det er nemlig sådan, at en hund når dens størrelse hurtigere end den når dens fulde volumen af muskler. En tommelfingerregel er, at en hund vokser 90 % af ovenstående estimater. Det vil altså sige, at en lille hund stopper med at vokse når den er omkring 11 måneder.

 

Hvor stor bliver en hund

Dette spørgsmål er et der er svært at svare på. Det er nemlig sådan, at din hunds størrelse kommer an på mange forskellige ting. Men nogle af de helt basale er, hvilken race er din hund. Alle racer har nogle forskellige estimater på, hvor stor hunden i gennemsnit bliver. Derudover er det værd at huske på, at hunde, ligesom mennesker, også er ret forskellige. Derfor kommer der også noget genetisk i spil. Hvor store var hundens forældre og deres familie. Alt sammen er noget, som har en påvirkning på, hvor stor en hund kan blive.

Vi håber at denne artikel har været dig behjælpelig og oplysende. Skulle du brænde inde med andre spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.