Menu

Hvor mange hvalpe får en hund?

3 små hvalpe som ikke ser så gamle
Antal hvalpe en hund får

Har du lige nu en drægtig hund og kunne godt tænke dig et svar på, hvor mange hvalpe du kan forvente dig snart? Så kan vi måske være dig behjælpelige. Først og fremmest er det vigtigt at gøre opmærksom på, at du ikke kan rette dig 100 % efter dette, da det ikke kan tages som mere end en rettesnor.

Der er nogle tommelfingerregler, som er gode at have med sig. For det første så siger den ene tommelfingerregel, at jo større den pågældende race er, desto flere hvalpe bliver der leveret per kuld. Det er sådan at de helt store hunderacer gerne leverer omkring de syv hvalpe per kuld, hvorimod de mindre kun føder omkring de 4. Igen er det vigtigt at understrege, at der som med alt andet, altid ville kunne findes undtagelser fra reglen.

En anden tommelfingerregel er, at tævens alder også spiller ind, når det kommer til, hvor mange hvalpe hun føder per kuld. Er den drægtige tæve meget ung eller meget gammel, så er det sandsynligt, at tæven vil føde færre hvalpe per kuld, end hvis hendes alder ville ligge inde midt imellem dette.

Den sidste regel er, at selve parringsmetoden også har indflydelse. Inseminering er ofte lig med, at der vil komme færre hvalpe per kuld, end ved en naturlig parring.