Menu

Hvad må min hund spise og hvad må min hund ikke spise?

En hund venter på at spise en godbid
Sikkert spise til hunde

Vi modtager relativt ofte en masse forskellige spørgsmål omkring, hvad en hund egentlig må spise og om der er noget den på ingen måde gerne må spise. Vi vil i denne artikel prøve at give dig en guide til de ting, som en hund må spise og de ting, som du under ingen omstændigheder må give din hund.

Det er nemlig sådan, at der vil være ting, som kan være farlige for din hund, som du med stor sandsynlighed ikke ville tro det var.

Må jeg gerne give min hund bananer?

Ligesom mennesker gerne må spise bananer, så er det i dette tilfælde det samme for hunde. Der er en masse gode stoffer i bananer, som alle er gode for din hund. Det er blandt alle de forskellige vitaminer, som ikke er noget man ellers normalt finder rundt omkring i almindeligt hundemad.

Ligeledes finder der en masse forskellige fibre i bananer, som er rigtig gode i de rette mængder. Det er dog vigtigt at du her er opmærksom på, at hvis din hund får for mange bananer, så risikerer den at få forstoppelse. Det er det samme som for mennesker. Indtagelse af for mange fibre gør, at fordøjelsen ikke kan processerne dem, hvilket leder til forstoppelse.

Bananer har også den fordel, at disse er søde. Derfor kan du sagtens bruge dette som en ekstra lille snack til din hund. Et godt og sundt alternativ.

Må jeg give min hund æbler?

Som det også var med bananerne, så indeholder æbler også en masse forskellige vitaminer, som er gode for de fleste levende. Der er dog også en anden ting, som æbler indeholder. Det er cyanid, som er det man bruger til at lave gift. Dette er i teorien både farligt for mennesker også, men da den menneskelige anatomi er bedre til at bearbejde det, er det ikke ligeså farligt som det er for hunde.

Det betyder ikke, at din hund ikke må spise æbler, det skal bare være i moderate mængder. Prøv så vidt muligt at undgå, at hunden får kernerne.

Må jeg give min hund chokolade? 

Det er faktisk sådan, at chokolade er utroligt giftigt for din hund. Der er noget som hedder chokoladeforgiftning hos hunde. Det kan i værste tilfælde betyde døden for hunden, hvis den får for store mængder. Helt præcis er det stoffet Theobromin, som også findes i ting som cola og te. Hvis din hund er kommet til at smage et lille stykke chokolade, så er det bedste den hvide chokolade, da denne ikke indeholder så meget af stoffet. Mørk chokolade som man bruger til at bage med, det er det, som indeholder mest. Har du en hund på 20 kg, så skal den indtage omkring 330 gram før den kommer i risikoen for at dø. Så undgå at give din hund chokolade.

Må min hund få lammeben? 

Denne debat er en, som man kan finde både for og imod, men faktum er, at man ikke burde give sin hund lammeben og slet ikke kogte ben. Det er ikke fordi det er decideret skadeligt for hunden, som vi f.eks. fandt ud af med chokoladen, men mere fordi, at det gøre, at hunden for revet halsen og mavesækken i stykker. Det er nemlig sådan, at ben risikerer at splintre når hunden tygger dem. Dette medfører at disse splintre kommer med ned i maven på hunden, og kan risikerer at forsage slem skade på hundens indre. Generelt bør hunde ikke få ben grundet samme risiko.

Må jeg give min hund ris?

Kogte ris kan faktisk være gode for din hund. Det er kun kogte ris du skal give din hund, ellers kan dens fordøjelsessystem ikke bearbejde dem. Det er sådan, at kogte hvide ris faktisk kan være en rigtig god løsning, såfremt din hund skulle opleve maveproblemer. Ris er gode til at give en mave ro. Skulle du have problemer med at hunden ikke vil spise dem, så kan du med fordel koge noget torsk og lægge ved, sådan at der er større sandsynlighed for, at hunden vælger at spise det.

 

Vi håber at vores lille guide kunne give dig et lille indblik i, hvad man kan give hunde at spise og hvad man under ingen omstændigheder skal servere for dem.