Menu

Hvilken hunderace skal din nye hund være?

At en hund ligner sin ejer, det er måske en myte, men alt andet lige bliver dit og din hunds liv både bedre og nemmere hvis i matcher på jeres livsstil, temperament og bo-situation. Der findes 440 hunderacer på verdens plan, så det er ikke lige meget hvad du vælger. Og udover det er det alle de skønne blandingsracer. Nedenfor kan du læse om de forskellige hunderacer, deres karaktertræk, motionsbehov, jagtinstinkt med mere. God læselyst.

Dette er ikke en hund man ofte ser på sin daglige gåtur med hunden. Det er nemlig lidt af en sjældenhed i Danmark. Men bull terrier er absolut en hunderace at kigge nærmere på.

Bomuldshunden er en fantastisk flot hund og endnu mere populær end de fleste hunderacer. Det er svært ikke at være entusiastisk over denne flotte bichon frisé.

De er søde mod mennesker og børn. Et dejligt gemyt. Blodhunden kan dog have lidt svært ved at høre efter nogle gange. Så hvis det ikke er noget problem for jer, så slå til og få en blodhund.

Flere ville nok være af den overbevisning at det er verdens flotteste hund - især med de karakteristiske skarpe øjne. Men det er de færreste hjem som kan motionere denne hund træt, hvortil den har det bedst.

Denne dværg pinscher er kendt som en rottekæmper, men kan den bruges som en normal kæledyrs hund? Se mere om denne specielle hund her.

Denne store kæmpe af en hund er ikke bare en helt, i forhold til de mange liv den har været med til at redde. Newfoundlænderen er nemlige en hund passende til manges hverdag.

Pudlen er mere end bare en pæn ting på armen af en rig ejer. Den er nemlig en, foruden flot, legesyg hund til hjemmet som har plads til en hund som søger opmærksomhed.

Vil du have fart over fældet og skal du måske bruge en hund til at have med på marken, ja, så kan Jack Russell terrieren være den hund du har haft udkig efter.

Selvom man tror denne lynhurtige hund har brug for en masse motion, så er det mindre end dens race fælleder i samme størrelse. Det er faktisk en sofahund som sover rigeligt.