Menu

Hunde der ikke fælder – 3 gode råd til allergiramte

En helt hvid lille hund som ikke fælder
Hunde som ikke fælder

Hvis dette er noget du har søgt på, så er der ret stor sandsynlighed for, at du har en eller anden form for allergi. Det er nemlig meget typisk, at der er mennesker der har allergi over for hunde, men brændende ønsker én, og derfor søger hunde, som ikke fælder lige så meget, i håb om at kunne holde allergien lidt i skak.

Hvad forårsager allergien mod hunde?

Der vil selvfølgelig altid være nogle hunderacer, som er mere tilbøjelige til at fælde en del mere end andre. Jo mere hunden fælder desto mere tilbøjelig vil din allergi også være til at gå i udbrud. Derfor kan vores anbefalinger være, at gå efter nogle hunde, som faktisk har en lang pels.

Her tænker du sikkert, at det giver ingen mening, da der jo er meget mere hår. Det har du ret i, men forskellen er dog bare, at hunde med lang pels, som for eksempel Puddel eller Malteser, skal børstes for at de kan skifte pels. Det betyder egentlig, at de ikke selv smider pelsen, som alle de andre gør, hvorfor du kan have bedre kontrol over det.

 

Den kemiske reaktion

Det er en almindelig fejl, at man tror, at det udelukkende er hundenes pels som fremkalder allergiske reaktioner.

"Faktisk drejer det sig om et protein, som findes i hundenes spyt og urin."

Når et særligt protein bliver udskilt, så opsøger det andre substanser som findes på hunden. Det kan for eksempel være, at den sætter sig på noget skæl som hunden har. Når hunden så løber rundt, kan dette flyve rundt i luften, hvorfor dette sagtens kan fremkalde allergi hos dig.

3 gode råd

I begge tilfælde kan det dog siges, at det er en fordel at anskaffe sig hunde der ikke fælder lige så meget. Selvom du anskaffer dig hunde som ikke fælder, så er det stadig vigtigt, at du får støvsuget dit hjem ofte. For som man nok kan tænke sig til, så vil der er altså stadig ryge nogle hår af.

Derudover ville det også være en god idé, at få luftet godt ud i hjemmet. Så hvis der skulle være noget i luften, så kan du meget hurtigt får blæst det ud. Den sidste er måske den, som egentlig er den mest forbyggende metode.

Sørg for, at du får givet din hund bade. Det er vigtigt at den opnår en god hygiejne således, at du kan vaske alle proteinerne væk. Det er dog vigtigt at du huske på følgende statement – der findes ikke allergi sikre dyr.