Menu

Har din hund brug for en hundepsykolog?

Ude og gå med hundene i snevejr
Hundepsykolog

Oplever du oftere og oftere, at din hund reagerer anderledes, end den plejer, og udviser klare adfærdsproblemer omkring dig? Dette er ikke nødvendigvis et udtryk for, at hunden ikke længere elsker dig, den kan bare være stresset og forvirret, fordi den mangler en styring, som du måske ikke giver den.

Alle hunde har brug for en klar fører af flokken, og hvis du ikke er den fungerende fører, så vil hunden i høj grad forsøge at tage over. Dette skaber store problemer med aggressiv adfærd, og det er specielt i sådanne sammenhænge, at en hundepsykolog kan hjælpe dig og din hund!

Forstå din hund bedre

En hundepsykolog er på sin vis ikke meget anderledes end en psykolog, som vi mennesker kan se, når vi er ude af balance psykisk. Det er med andre ord hundepsykologens opgave at finde frem til årsagen til din hunds ændrede adfærd, således at du og din hund i fællesskab kan blive bedre til at forstå hinanden.

Ofte kommer disse adfærdsændringer meget ud af det blå, og det er bevist, at det er meget vigtigt at søge professionel hjælp hos en hundepsykolog så hurtigt som muligt, da det så er lettere at løse problemet. Jo hurtigere at der bliver lavet en handlingsplan, jo tættere er man på en mere tryg og gladere hund.

Hvad er hundepsykologens formål?

Hundepsykologens formål er helt konkret at finde ”fejlen” i din hunds psyke. De skal altså ved hjælp af adfærd og signaler kunne afkode, hvad der udløser hundens adfærdsproblemer, og dermed hjælpe dig til at afhjælpe problemet. Dette gøres, som det er beskrevet ovenfor, og det redder faktisk mange hunde fra at blive aflivet. Dette lyder måske drastisk, men når en hund udviser store adfærdsproblemer, der måske endda gør den aggressiv, så kan det være den eneste udvej, hvis man ikke kan nå ind til den på nogen måde. Det anslås, at omkring 10.000 raske hunde bliver aflivet hvert eneste år, fordi de udviser adfærdsproblemer.

 

Konkrete tiltag

Det, som en hundepsykolog konkret gør, er, at observere din hund og opfange de signaler og den adfærd, som den udviser. En hundepsykolog har mange års erfaring indenfor netop dette, og de er altså markant bedre til det, end normale mennesker er! Når hundepsykologen således har slået fast, hvad problemet lader til at være, så kan i begynde at diskutere, hvordan i skal gribe problemet an.

"Der er ikke altid en standardløsning, men meget ofte skal du blive bedre til at forstå nogle af de problematiske signaler, som din hund udviser for at finde frem til, hvordan du skal håndtere dem."

Dette aftales i fællesskab, hvorfor du får en handlingsplan, som hundepsykologen efterfølgende følger op på efter nogen tid.

Rigtig mange af disse hunde kunne være reddet med hjælp fra en hundepsykolog, men eftersom en hundepsykolog har stor erfaring med faget, skal de naturligvis også have en god sum penge for det. Dette skal dog ikke afholde DIG fra at søge hjælp til din hund, da et hundeliv ikke kan gøres op i penge. Hundepsykologen kan med garanti give dig nogle redskaber, som du ikke selv ville kunne finde frem til, og de er dermed alle pengene værd.