Menu

Fakta om hunde - både sjove, interessante og vigtige fakta.

At være hundeejer er fantastisk, men det er også et stort ansvar. Her finder du en samling af den vigtigste viden om hunden og dens til tider underlige verden. Bliv klogere på hvordan hvilke adfærdssignaler du skal tage alvorlig, hvordan du kan få din hund med på udenlandsrejser og regler for at være i danske hundeskover.

Det kan være lidt svært at følge med i hvordan hunden udvikler sig. Dog giver det et bedre overblik hvis man ved hvilke faser hunden er i. 

Det kan godt være det er væmmeligt at se ens hund spise afføring, men det er heldigvis ikke farligt for hunden. Se mere om det her.

Det er med god grund at man skal læse denne artikel. Det kan nemlig være meget uheldigt hvis din hund får fat i nogle af disse madvare.

Næsten alle hunde bliver chippet nu om dags. Det er en lettere metode en at blive tatoveret, og så overholder det også nogle andre regler som fx rejse i udlandet.

Det er selvfølgelig racen der bestemmer hvor stor hunden skal være. Der er dog forskelligt hvor stor hunden kan blive indenfor selve racen.

Der er nogle dyr man ikke må begrave i haven, men kæledyr er heldigvis en af dem. Så kan de kære dyr være tæt på familien selv efter deres sidste løbetur.

Der er flere faktorer som afgører hvor mange afkom en hund får. Det kommer an på race og meget andet. Her kan du dog læse dig til hvor mange der ca. kan forventes.

Bor du på landet eller inde i byen? Arbejder du længe, så din hund skal være alene hjemme selv? Skal det være en hvalp, eller adoptere en voksen hund. Der er mange faktorer som skal tænkes på før man får en hund.​

Det er ikke så svært at omregistrere hunden, men hvis du ikke gør det ordenligt første gang, så kan det blive en omkostningsfyld affære senere. 

Hvis din hun har agressiv adfærd eller er en af de hunderacer som ifølge loven skal have mundkurv på, så kan du læse mere om det her.