Menu

Er en sibirisk slædehund den rigtige hund for dig?

Træt sibirisk slædehund som ligger og hviler sig på græsplæne
At denne sibirisk slædehund ser træt ud er et sjældent syn. Det kræver nemlig megen motion - mere motion end den gense danske famile kan tilbyde.

Søger du efter en hund, der er meget aktiv, men alligevel nyder at være sammen med mennesker? I så fald, bør du overveje en sibirisk slædehund. Denne smukke hund er opdrættet til utrætteligt at trække slæder fyldt med proviant mange kilometer over frossent terræn.

Når dagen er omme, er slædehunde godt selskab for deres ejere.

 

Fakta om den smukke sibirisk slædehund 

Den sibiriske slædehund er klassificeret som del af arbejdsgruppen. Som de fleste hunde i denne gruppe, skal slædehunde have en opgave at beskæftige sig med, så den ikke laver ulykker. Disse hunde er mindre tamme end mange andre hunderacer og minder faktisk meget om ulve. Slædehunden vejer mellem 16 og 27 kilo og er mellem 50 og 60 cm høj. 

Disse energiske hunde har en meget tyk pels, der består af to forskellige lag. Slædehunde har opretstående ører og et ulveagtigt ansigt. Denne races pels findes i mange forskellig farver, skønt de fleste slædehunde har sort og hvid eller grå og hvid pels. Det mest bemærkelsesværdige ved slædehunden er dens mandelfarvede blå eller brune øjne.

 

Hvordan er den sibirisk slædehund som hund i hjemmet?

Den sibiriske slædehund er en meget impulsiv hund, og den kan komme i flere kattepiner og farlige situationer end næsten nogen anden hundetype. Mere end én slædehund skal jævnligt til dyrlægen og lappes sammen. Disse hunde er som regel gode med større børn, men de er nok ikke det bedste valg for familier med spædbørn og småbørn. Slædehunde har ry for at være aggressiv mod katte eller smådyr, og de kan være utilregnelige med mindre børn. 

Siden slædehunden er så energisk, klarer denne race sig ikke godt i lejligheder eller boliger med små haver. Faktisk foretrækker slædehunde ofte at tilbringe det meste af deres tid udendørs i de kolde måneder, siden deres tykke pels gør temperaturen indendørs ubehagelig. Du skal bare sørge for, at du har et godt stakit om haven, da denne hund kan være lidt af en udbryderkonge.

Det er vigtigt, at du træner din hund omhyggeligt, siden den sibiriske slædehund konstant er på udkig efter svaghedstegn. Det kan anbefales at gå til lydighedstræning med din hvalp, så du kan få hjælp til at træne den. Hvis du ikke sørger for at være dominerende til enhver tid, vil din hund blive et mareridt. Slædehunde er bedst for erfarne hundeejere.

Sibiriske slædehunde kan spise meget, selvom nogle af disse hunde ikke spiser godt, når de bliver nervøse eller anspændte. Der er selvfølgelig andre slædehunde, der er altædende, og endda kan finde på at æde den udvendige beklædning på huset.    

Sibiriske slædehunde skal børstes en gang om ugen for at fjerne skidt og snavs. Og når din hund fælder meget, er det selvfølgelig en god ide at børste den mere hyppigt.

Alt i alt er slædehunde rimeligt sunde. De fleste slædehundes sundhedsproblemer skyldes ulykker, skønt denne race også kan lide af hofteledsdysplasi og hypothyroidisme.

 

"Hvis du ikke har noget imod at have en hund, der konstant vil have dig oppe på dupperne, kan det være en god ide at overveje den smukke sibiriske slædehund."