Menu

Er en greyhound den rigtige hund for dig?

En greyhound som løber en sprint på en sandbane
Selvom dette billede viser en greyhound i fuld fart i et sprint-løb, så er der desværre så mange negative konsekvenser ved løbet, som vi ikke er glade for på hundeunivers.dk.

Greyhounden er en race med den tragiske evne til at løbe stærkt. Mange greyhound ejere bruger deres hunde til at konkurrere i væddeløb, og afliver dem, hvis de taber for mange væddeløb.

Men disse hunde kan også være dejlige kæledyr, og mange af dem bliver rehabiliteret af redningsorganisationer for greyhounds.

 

Fakta om den slanke greyhound hund

Før du gør plads til en hjemløs greyhound i dit hjem og hjerte, bør du tale med redningsforeningen om de problemer, nye hundeejere står overfor. Væddeløbshunde trænes til at jage en mekanisk hare. Desværre kan de ikke altid se forskel på en hare og en lille hund eller kat. Det er bedst, hvis de er husets eneste kæledyr. Desuden er disse hunde allerede fuldvoksne, men de er ikke stuerene og de har ikke begreb om nogen som helst manerer.

Greyhounden er klassificeret som medlem af jagthundegruppen. Disse hunde dukkede først op i oldtidens Egypten, hvor man brugte den til at løbe jagtbyttet træt. Da de kom til England, blev de almindelige hos den britiske adel, som begyndte at bruge dem til væddeløb. Greyhounds rejste til Amerika, hvor deres ejere fortsatte denne populære sport.

Greyhounds er store, muskuløst byggede hunde. De har lange ben og smalle kroppe. Disse hunde er lutter muskler. Greyhounds har mørke øjne og en lang, yndefuld hale. I modsætning til mange andre racer, kan en greyhound være hvilken som helst farve

 

Kan greyhounden også bruges som en hund til hjemmet?

Greyhounds er i stand til at løbe utroligt hurtigt, men de er faktisk ikke specielt energiske hunde. Når de ikke løber væddeløb, er disse hunde sofakartofler, der samler energi til det næste løb. De har brug for en indhegnet have, så de har plads til at løbe, skønt hunde, der bor i lejlighed, vænner sig til at gå i snor uden de store problemer.

Greyhounds er venlige, omgængelige hunde. De elsker at være sammen med familien, og de er meget legesyge. De ved ikke noget bedre end at putte sig på sofaen ved siden af deres ejere hele aftenen. Greyhounds nyder at lege med børn og er meget forsigtige med dem. De leger også godt med andre hunde. Du skal dog holde godt øje med din hund, hvis du har andre kæledyr, siden jagtinstinktet kan blive for uimodståeligt.

Greyhounds har brug for masser af brændstof til kroppen. Du vil skulle give din hund hundefoder af høj kvalitet. Men siden disse hunde har en tendens til at blive oppustede, må du ikke lade din hund forspise sig. Det er sundest for den med flere små måltider end ét stort måltid. Tal med dyrlægen for at finde ud af, hvor meget du skal fodre hunden til hvert måltid. Det er også en god ide med et godt vitamintilskud til disse hunde.

Det er enkelt nok at børste en greyhound, siden disse hunde har en kort, blank pels, der ikke fælder ret meget. Det skulle være tilstrækkeligt at børste din greyhound en gang om ugen. Det anbefales også, at du klipper negle på den, hvis de klikker mod gulvet, når den går.

 

"Det kan være overvældende at eje en af disse hunde i begyndelsen. Men hvis du er vedholdende, kan du ende med en dejlig, hengiven familiehund i mange år fremover."