Menu

Er du den rigtige ejer til en dværg pinscher?

Rolig dværg pinscher på skødet af ejeren
Det ser da hyggeligt og roligt ud med sådan en ren og pæn dværg pinscher, men udseendet kan bedrage. Denne hund kan nemlig være lidt af en mundfuld.

Hvis du elsker det slanke, muskuløse udseende af dobermannen, men ikke vil have en stor hund, bør du måske overveje en dværg pinscher. Disse hunde ligner meget dobermann pinchere, men vejer næsten 45 kilo mindre.

Dværg pinscheren er ikke for alle og enhver, men hvis du gerne vil have en hund, der er fuldstændig trofast over for dig, kan det anbefales at overveje denne race.

 

Baggrunden for racen dværg pinscheren

Dværg pinscheren ligner måske nok en miniature dobermann, men disse hunde er faktisk ikke direkte i familie. Egentlig blev dværg pinscheren avlet længe før dobermannen. Dværg pinscheren blev skabt ved at krydse den tyske pinscher med en mindre race. Dværg pinscheren klassificeres som en del af legetøjsgruppen, men disse hunde er ikke nuttede skødehunde. Dværg pinscheren er opdrættet til at være en sej og aggressiv rottejæger. Dværg pincheren vejer ca. 3,5 til 4,5 kilo og er ca. 25 til 30 cm høj. 

Dværg pinschere er kompakte og muskuløst bygget. Deres intelligente øjne er så mørkebrune, at de ser sorte ud. Dværgpincherens korte pels kan være rød, rødbrun, sort og rustfarvet eller chokoladebrun og rustfarvet. De fleste af disse hunde får opretstående ører, efterhånden som de bliver voksne.

 

Hvad er de optimale forudsætninger for racen?

Den meget energiske dværg pinscher klarer sig fint i en lejlighed, så længe du er villig til at gå en lang tur en gang om dagen. Selvfølgelig elsker dværg pincheren også den frihed, den ville få i en indhegnet baghave. Disse hunde har en tendens til at strejfe, og de vil søge efter flugtmuligheder, så sørg for, at du har en sikker indhegning, hvor de kan motionere. Hvis du bor et sted med meget trafik, kan din hunds strejfen være dødelig, siden dværgpinscheren er for lille til, at man nemt kan se den fra en bil.   

Dværg pinschere er meget trofaste hunde og er deres ejere dybt hengivne, men denne trofasthed omfatter ikke altid små børn. Racen har en tendens til at snappe ad spædbørn og småbørn. Hvis du har familiemedlemmer med børn, der tit kommer på besøg, er det bedst at sætte hunden i bur, mens der er gæster, for at undgå problemer. Desuden er nogle af disse hunde ret anspændte og kan blive aggressive over for voksne, specielt postbude og kurerer.

Mens dværg pinschere er små, er de fleste af dem lidt stædige og uregerlige. Din hvalp bør gå til lydighedstræning, og du bør være omhyggelig med at opfølge hver eneste kommando. Disse hunde nyder agilitytræning og de får virkelig lejlighed til at vise, hvad de kan. Dværg pincheren er opdrættet til at arbejde, og den tager skadedyrsbekæmpelse alvorligt. Hvis der kommer en mus ind i dit hjem, vil din hund ikke hvile, før den er fanget.  

Dværg pinschere kan lide af flere alvorlige sundhedsproblemer, såsom hjertesygdomme, problemer med skjoldbruskkirtlen og epilepsi. Desuden er disse hunde tilbøjelige til at få hofteledsdysplasi, hvilket er sjældent med små hunderacer.  

Dværg pinschere spiser ikke enorme mængder foder, men de har en tendens til at grovæde lidt. Du kan blive nødt til at skifte til foder, der regulerer vægten, hvis du lægger mærke til, at din slanke dværg pinscher begynder at ligne en kuglefisk med ben.     

Dværg pinschere skal ikke børstes ret meget, men de har problemer med for lange negle. Sørg for at tjekke din hunds negle hyppigt.