Menu

Er blodhunden den rigtige race for dig?

Flot fuldvoksen blodhund sidder ventende på stranden
Her sidder blodhunden ventende på kommando fra ejeren, men det er ikke altid at den høre efter hvad ejeren befaler.

Blodhunden ses ofte i film om undslupne fanger. Selvom lyden af disse store hundes gøen, mens de finder den fært, de søger efter, kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på fangen, kan det være en beroligende lyd.

Blodhunde bruges jo også til at spore folk, der er forsvundet eller foret vild.

 

Fakta om blodhunden med den gode næse

Blodhunden, som er medlem af jagthundegruppen, er 58 til 68 cm høj og vejer 36 til 50 kilo. Disse hunde er kendt for deres lange hængeører og deres rynkede ansigter med den dystre mine. De har en kort pels med stride hår, der kan være sort og brun, rød eller leverfarvet og brun.

Selvom kriminelle frygter blodhunde, er disse hunde faktisk for søde til at bruge som vagt- eller angrebshunde. Det er sandt nok, at en blodhund vil spore en mands fært, men disse hunde jager ikke folk for at gøre dem ondt. Blodhunde skal arbejde med en hundefører, fordi de vil løbe lige op til en hårdkogt morder og behandle ham som en gammel ven. 

Mens deres blide gemyt gør disse hunde til et vidunderligt valg for familier, har blodhunde nogle særheder. Denne race tager beslutninger, hvilket betyder, at den ikke er så god med lydighedstræning. De samme træk, der gør det muligt for denne race at spore en fært, gør blodhunden mindre god til at adlyde og mere stædig end de fleste andre racer.

Du skal have masser af tålmodighed og forståelse for at lære din blodhund at lystre. Du må aldrig skælde den ud eller behandle den hårdt, da den kan blive permanent skadet af denne behandling. Hvis du ikke kan lære din hund at adlyde kommandoer, bør du nok overveje at søge hjælp hos en professionel hundetræner, der bruger positiv forstærkning.

 

Hvor og hvad skal man gøre for at behandle blodhunden bedst?

Selvom blodhunden elsker at være sammen med familien, kan denne race ikke holde bylivet ud. Blodhunde har brug for mere motion and de fleste andre racer. Det er ideelt med et hus og en stor indhegnet have. Det kan også være nødvendigt at tage din blodhund på lange gåture for at brænde ekstra energi af.

Blodhunde nyder at spise, og de kan gøre en stor forskel i husholdningsbudgettet. Siden disse hunde kan lide af maveproblemer og er tilbøjelige til at få hofteledsdysplasi, anbefales det at konsultere med dyrlægen for at se, om du bør give din blodhund specialfoder. 

Selvom blodhunde ikke skal børstes ret tit, skal du holde rynkerne og folderne i deres ansigt rene for at undgå at de bliver ildelugtende og fyldt med bakterier. Du bør også være forberedt på, at din hund kan få ørebetændelse, hvis der ikke er nok luftgennemstrømning i ørerne.

Enhver race, der stammer fra den mørke middelalder vil have nogle få sundhedsproblemer. Udover hofteledsdysplasi og maveproblemer kan blodhunden lide af problemer med øjenlågene. Dog er blodhundens mest frustrerende problem ikke en egentlig sygdom. Den hængemule, der får dem til at se så sørgmodige ud, kan få blodhunden til at savle mere end de fleste andre racer.

 

"Hvis du gerne vil have en hunderace, der har bestået tidens prøve og også har en dejlig personlighed, kan det anbefales, at du kigger nærmere på blodhunden."