Menu

Din hund har diarre - hvad gør du?

Hund med ondt i maven er på skovtur
Hunde med diarre

Lider dit kæledyr af diarré? Dette kan være et problem, der er tilbagevendende hos din hund, så du kan være nødt til at finde en langvarigt løsning. Vær på udkig efter måder at behandle den. Måske det ikke skal være gennem medicin, men at der er naturlige måder at gøre det på.

Hvordan kan du se om din hund har ondt i maven?

Mange hunde er altædende og sætter ofte dens mave på en prøve med de ting den finder og spiser. Som oftest klarer dens fordøjelsessystem det selv, men der kan også være nogle gange den skal hjælpes lidt på vej. Det første tegn kan være at den begynder at spise meget græs, da græsset kan stabilisere maven – det kan dog også bare være den mangler lidt fiber i dens kost, så det er ikke et endegyldigt tegn.

Derudover kender du din hund og vil kunne mærke hvis den er ubekvemt. Den piver måske lidt mere end normalt og vil gerne være lidt mere alene end normalt. Selvfølgelig er det tydeligste tegn, ”beviset” når den går på toilet. Vær derfor god til at gå et par ekstra ture med den, så den har mulighed for at komme af med det.

Hvilke konkrete virkemidler kan jeg bruge?

Hvad med at gå den naturlige måde til dette problem? Det er langt sikre og bedre for din hund. Derudover er det billigt og effektivt. Det første man kan gøre er at være forbyggende. Ingen ejere ønsker bevidst at gøre uret for deres kæledyr, dog er der mange som fodre dem med mad fra kæleskabet – menneske mad som hunden ser ud til at elske. Det er også nemt, da den bare får rester. Det er dog ikke sundt for den og den vil ikke få de forskellige elementer som er nødvendige for en hund. Giv den nu bare den tørfoder – det er det bedste for den.

Har den dog allerede problemer med maven, så er naturlige hjælpemidler bedst. De følgende må gerne blandes, da de har forskellige virkning på kroppen.

 

- Det første vi vil anbefale er yoghurt. Den skal være uden smag og tilsætningsstoffer. Den er effektiv til a stabilisere bakterierne i tarmene og lindre diarré.

- Risflager kan være med til at stabilisere maven og kendt som skånekost.

- Kogt kylling er magert og er fyldt med protein.

- Kogte grøntsager som kartofler kan også hjælpe, selvom det ofte ikke er det som hunden vil fortrække som spise.

- Diarré kan resultere i dehydrering, så husk at vandskålen altid skal være fyldt og udskiftet ofte med frisk vand.

 

Stået på i mere end en uge?

Du kan altid tage et råd fra en dyrelæge i behandling af diarré, hvis ingen af de overstående råd virker. Hvis den er mærkbart anderledes og I kan se den er i smerte, så skal der tages aktion hurtigt, da diarré kan være et symptom eller resultat på andre mere alvorlige indvendige organsygdomme.