Menu

Bør du købe en Jack Russell terrier?

Lille Jack Russell hvalp ligger på en grå sofa og slapper af
På dette billede kan man da ikke stå for Jack Russell terrieren, men man skal have plads i sin hverdag for at byde sådan en race hjem til sin bolig.

Jack Russell terriere er livlige, energiske hunde, der er blevet mere populære med Wishbone seriens ankomst. Men i virkeligheden er disse hunde ikke lige akkurat som den berømte Wishbone. 

Denne hunderace er terrier hele vejen igennem, og sommetider kan en Jack Russells temperament være overvældende for uerfarne hundeejere.

 

Historien omkring Jack Russell terrieren

Jack Russell terrieren kaldes også Parson Russell terrieren, fordi denne race var skabt af en præst – Pastor Jack Russell. Han opdrættede disse hunde til rævejagt. Han ville have hunde, der var små nok til at klemme sig ind, hvor ræven gemte sig, så han gjorde dem små. 

Jack Russell terrieren er medlem af terriergruppen. Flere kalder disse hunde Parson's Russell terriere for at adskille dem fra britiske Jack Russell terriere. Dette er nødvendigt, fordi de føler, at disse hunde bør have lange ben, mens britiske avlere foretrækker hunde med kortere ben.

Jack Russell terriere er små, men stærke, hunde. Deres mørke mandelformede øjne ser livlige og opmærksomme ud. Mens de fleste Jack Russell terriere har kort pels, er der også nogle med strid pels. Disse hunde er altid mere end halvt hvide. Resten af kroppen er en kombination af lysebrune, sorte og brune tegninger. Jack Russell terrierens korte hale stikker lige up, men holdes sjældent stille, da denne race næsten altid logrer begejstret over et eller andet. Disse hunde vejer ca. 6 til 8 kilo og er 25 til 38 cm høje.

 

Passer Jack Russell terrieren til dit hjem?

Jack Russell terrieren er en meget energisk hund. På trods af dens lille størrelse, egner den sig ikke til lejligheder eller trange steder. Denne hund tror, den er meget større, end den i virkeligheden er, og den vil arbejde, til den ikke kan mere. En Jack Russell har brug for en sikkert indhegnet have. Jack Russell terriere vil gå over, under og omkring forhindringer for at slippe ud, hvis de keder sig. De vil sågar klatre i træer. 

Jack Russells nyder at leve midt i en aktiv familie, så længe de ikke bliver overset i familiens travle liv. De elsker masser af opmærksomhed og trives med at lege med børn, for eksempel at lege fange og spille bold.

Du må endelig ikke forsømme lydighedstræningen, bare fordi Jack Russell terriere er så små. Disse hunde har brug for den struktur, kommandoer giver. Hvalpeklasser vil også hjælpe med at socialisere din hvalp, så den lærer at lege pænt med andre hunde. 

Jack Russell terriere kan få problemer med øjnene og ørerne, herunder blive døve. I det store og hele er dette dog en sund race.

Det er ikke alt for dyrt at fodre en Jack Russell, da disse hunde ikke spiser ret meget. Men hvis din hund bliver hyperaktiv, er det bedst at forhøre sig hos dyrlægen om at bruge foder med mindre proteinindhold.

Glathårede Jack Russell terriere skal ikke børstes ret meget. Men stridhårede hunde skal helst børstes mindst en gang om ugen. Sørg for at tjekke din hunds negle jævnligt, og sørg for, at de ikke bliver for lange.

 

"En Jack Russell kan være en underholdende familiehund. Så længe din familie ikke består af lutter sofakartofler, kan Jack Russell terrieren være den perfekte race for dig."